Vilevayogakurser 2018

Vileva kurs Hatha yoga som passar nybörjare & vana

Hatha yoga(lugn yoga med andning, i stillhet & i  rörelse)- startar måndagen den 8:e januari och tisdagen den 27 februari

För vem: Klassen är utformad så att den passar nybörjare likväl som för dig som har utövad yoga tidigare. Du övar på grunderna i yoga - filosofi, andning och rörelse. Du lyssnar på din kropp och det du behöver och gör dig komfortabel i postitionerna. Jag guidar dig ödmjukt och respektfullt, där du möter dig själv och du gör en inre resa mot dig själv i dig själv.
Jag som yogalärare stödjer och guidar dig i Hatha yogans mjuka tillåtande form. Du får njuta och ha det skönt, lära mer om dig själv vad du mår bra av. Med dig får du ett lugn i sinnet, laddar din energi och livskraft. Du kommer som du är och anpassar alla postioner efter din kropps förutsättningar - jag hjälper dig att hitta alternativ så att du har det bra.
Du behöver inte vara smidig, och stark för att yoga. Men om du yogar blir du ofta lugn, harmonisk, smidig och stark. Denna kurs passar dig som vill så ett frö och odla din inre harmonin och lära känna sig själv för att kunna gå ut i din vardag och känna lugn och tillfredsställelse med dig själv och andra.


Kursstart januari:
Måndagar Hathayoga

När: Kursstart den 8:e januari. Måndagar klockan 17.30-18.45, en 75 minutersklass.
Antal kurstillfälllen: 6 ggr. Datum: 8, 15,22 och 29 januari samt den 5 och 12 februari.


Kursstart februari:
Tisdagar Hathayoga
(vill du yoga längre kan du gå Yinyogakursen som startar efter denna)
När: Kursstart den den 27:e februari. Tisdagar kl.17.30-18.45, en 75 minutersklass.
Antal kurstillfällen: 8 ggr. Datum: 27/2, 13/3, 20/3, 3/4, 10/4, 17/4 och 24/4. Uppehåll vecka 10 och vecka 13 (påskov).


Fredagar Morgonyoga Hathayoga
När:Kursstart den 2:a februari. Fredagar kl.7.00-8.00. en 60 minutersklass.
Antal kurstillfälllen: 8 ggr. Datum: 2/2, 16/3, 23/3, 27/3, 6/4, 
13/4, 20/4 och 27/4. Uppehåll vecka 10 och vecka 13( påsklov)


Var: Niastudion Verkstadsgatan 2b i Höganäs (outlet området) i Lilla salen. En underbart varm, vacker och rogivande yogastudio.
Yogastudion är öppen 30 minuter före klasstart så varmt välkommen för en kopp te och landa på yogamattan före klasstart om du har möjlighet.

Bokning: Boka dig genom fylla i formuläret längst ner på sidan och meddela vilken kurs du vill gå på. Har du frågor så går det också bra att skicka dem vi formuläret före kursbokning.  Eller ringa till mig Johanna Lorentzson på mobil: 0702950454.
Bra för dig att veta är att in plats är bokad först när du har fått en bekräftelse på din bokning så att det finns plats till dig då kursen kan vara fullbokad. 
Kursen genomförs om det är minst 6 anmälda deltagare. 

Pris/betalning:
1080 kr för kursen på 6 ggr. Hathayoga
1450 kr för kursen på 8 ggr. Hathayoga
1190 kr för kursen på 7 ggr. Morgonyoga Hathayoga

Du betalar in din kursavgift före kursstart till Bankgiro 318-8182 eller till Swish-nummer 123 056 57 13 Johanna Lorentzson
Skriv ditt namn och Hatha yogakurs. 

Avbokning: 14 dagar före kursstart kan du avboka din bokade kursplats. Därefter är din bokning bindande och ingen återbetalning sker av kursavgiften. Om du avbokar behöver du få avbokningen berkäftad av mig att jag har tagit emot den. 

Praktiskt:
Du yogar barfota i mjuka sköna kläder som du kan röra dig fritt i.
Ta gärna med dig tröja och strumpor som håller dig varm.
Ät gärna en större måltid mer än 2 timmar innna klassen och bara någon lätt före så att du undviker att känna sig mätt.
Ta gärna av dig halsaband och ringar.
Yogamatt, filtar, block och bollster finns att låna och ingår i yogakostnaden. Har du egen matta, bollster så tar du med dig det om du vill ha din agna saker.
I studion finns omklädningsrum och dusch.
Det finns te och nötter efter klassen som ingår i yogakostnaden.
Meddela mig om du har några skador eller besvär som kan påverka din yoga. 
Du är själv ansvarig för att din fysiska och psykiska status är sådan att du kan delta i yogaklassen. Tänk på att du anpassar alla positioner till din kropps förutsättningar. Varmt välkommen till dina yogastunder!

Vileva, Johanna Lorentzson
 

 Vileva kurs Yin & Restorativ Yoga som passar nybörjare & Vana utövare.

Yin och Restorativ yoga(Lugn yoga med andning i stilla positioner - startar torsdagen den 11:e januari.

För vem: Klassen är utformad så att de passar nybörjare likväl som för dig som utövat yoga tidigare. Du lyssnar på din kropp och gör dig bekväm i komfortabel i positionerna.Jag guidar dig ödmjukt och respektfullt, där du möter dig själv och du gör en inre resa mot dig själv i dig själv.  Läs mer nedan om vad Yin och Restorativ yoga är och kan vara för dig.


Kursstart i januari:
Tisdagar och Torsdagar

Två olika kurser, en på tisdagar och en på torsdagar:
När: Tisdagar klockan 17.30-18.45, en 75 minutersklass.
Antal kurstillfällen: 6 ggr. Datum: 9, 16, 23 och 30:e januari samt 6 och 13:e februari.

När: Torsdagar klockan 19.15- 20.30, en 75 minuterklass.
Antal kurstillfällen: 6 ggr. Datum: 11, 18, 25 januari samt 1,8 och 15 februari.


Kursstart i februari:
Tisdagar (vill du yoga längre kan du gå Hathayogaklassen som startar före denna och sedan fortsätta med yingyogan)
När: Tisdagar klockan 19.00-20.15, en 75 minutersklass.
Antal kurstillfällen: 7 ggr. Datum: 27/2, 13/3, 20/3, 3/4, 10/4, 17/4 och 24/4. Uppehåll vecka 10 och vecka 13 (påsklov).

Var: Niastudion Verkstadsgatan 2b i Höganäs (outlet området) i Lilla Salen. En underbar varm, vacker och rogivade yogastudio.
Yogastudion är öppen 30 minuter före klasstart så varmt välkommen  för en kopp te och landa en stund före klassen om du har möjlighet.

Bokning: Bok dig genom att fylla i kontaktformuläret längst ner till vänster på sidan och meddela vilket kurs du vill gå på. Har du frågor så går det också bra att skicka med dem i formuläret före kurssbokning. Eller så ringer du till mig Johanna Lorentzson på mobil: 0702950454.
Bra för dig att veta är att din plats är bokad först när du har fått en bekräftelse på din bokning så att det finns plats till dig då kursen kan vara fullbokad.
Kursen genomförst om det är minst 6 anmälda deltagare.  

Pris/betalning:
1080 kr för kursen på 6 ggr. Yin/restorativ yoga
1260 kr för kursen på 7 ggr. Yin/restorativ yoga

Du betalar din kursavgift före kursstart till Bankgiro 318-8182 eller till Swish-nummer 123 056 57 13 Johanna Lorentzson.
Skiva ditt namn och Yin yogakurs. 

Avbokning: 14 dagar före kursstart kan du avboka din plats. Därefter är din bokning bindande och ingen återbetalning sker av  kursavgiften. Om du avbokar behöver du få avbokningen bekräftatd av mig att jag har tagit emot den.

Praktiskt:
Du yogar barfota i mjuka sköna kläder som du kan röra dig fritt i . Ta gärna med dig tröja och strumpor som håller dig varm.
Ät gärna en större måltid mer än 2 timmar innan klassen och bara något lätt före så att du undviker att känna dig mätt.
Ta gärna av dig halsband och ringar.
Yogamatta, filtar, block, bolster finns att låna och ingår i yogakostnaden. Har du egen matta, bollster så tar du med det om du vill ha dina egna saker.
I studion finns omklädningsrum och dusch.
Det finns te och nötter efter klassen som ingår i yogakostnaden.
Meddela mig om du har några skador eller besvär som kan påverka din yoga.
Du är själv ansvarig för att din fysiska och psykiska status är sådan att du kan delta i yogaklassen. Tänk på att du anpassar alla postioner till din kropps förutsättningar.Varmt välkommen till dina yogastunder!

Vileva, Johanna Lorentzson

Vad är Yin & Restorativ yoga?
Ge efter, släpp taget, ta emot och låt gravitationen göra jobbet”

Yin yoga?
Yinyoga är precis som annan yoga – att möta dig själv i varje andetag. En resa i dig själv, genom dig själv och till dig själv. I Yin yogan fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Enkla ställningar som utförs liggande eller sittande. Till skillnad från andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.


Restorative Yoga?
”Gör inget med kroppen – bara vila” och bygga upp".
Restorative Yoga (återhämtnings-yoga) är ytterligare ”yin” än yinyoga, ett steg mjukare och vilsammare. Med hjälp av kuddar, stolar, bolsters och filtar försätts kroppen i ett ”viktlöst” tillstånd. Du uppmanas att släppa taget och sjunka in i kuddarna. Vi stannar i ställningarna i 10 – 20 minuter. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till långt senare. Restorative Yoga skapades av BKS Iyengar och används mycket effektivt mot fysisk och psykisk utmattning.
”Livskraft flödar dit där din uppmärksamhet är” - Kinesiskt ordspråk.
Yin och Restorativ yoga är meditation i stillhet där du påverkar din fysiska och mentala kropp på djupet. Hjärnan och nervystemet återhämtar sig när du försätter hjärnan i Alpha och theavågor – de meditativa tillståndet. Du ökar cirkulationen och uppbyggnaden i din kropps myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, och inre organ.