Grekiska övärlden - kykladerna & Joniska

Vi älskar den Grekiska Arkipelagen för det himelskt magiska Azurblå havet, människorna, maten, drycken, naturen och kulturen och varma vindar som bjuder in oss till att vara ett med naturen. Människan kommer från salta hav och i denna miljö påverkas vi på djupet i våra sinne och nervystem.
 Arkipelagen har "gömda" stränder och laguner som du bara kan ta dig till med båt. Att segla och lägga till i vikar för att vila, yoga, meditera, bada och äta gott är som gjort  för en "mindful" semester,-  i ett med naturen och omgivningen.

Vi utgår från Athen och vi styrs av väder och vind som tar oss till Kykladiska öarna eller till det Joniska öarna. Vi gillar att följa vindarna och se vad det tar oss, för att planera seglingen utan att ta hänsyn till vindar fungerar helt enkelt inte. Ibland är det lite vind, och ibland är det för mycket och i bland alldels "lagom"...Vi kan inte kontrollera vädret så vi väljer spontanitet och tar till den goda gamla yogafilosofin "släpp taget". Varja morgon har vi "skeppsmöte" där vi samtalar om dagens färdplan med skepparen. Under veckan kommer vi att söka oss till "tysta" lugna vikar och stränder, små hamnar med lokala mysiga tavernor.

Lördag
anländer du till Marinan - check-in är klockan 18.00. Skepparmöte med genomgång av veckan, väder och vind, färdplan samt båten och säkerheten ombord. Därefter middag ombord på båten.
Vi kan ordna transport från flygplatsen.
  • Söndag till fredag
  • Du utövar yoga i soluppgången på däck, därefter står en underbar frukost uppdukad.
  • Vi sätter segel och njuter av hav och vind som tar oss till en vik där vi kan bada,dyka, snorkla, vila, läsa, ta en promenad eller solbada och bara koppla av.
  • Nu är vi alla hungriga och vi intar en lättare lunch på båten och forsätter sedan att upptäcka den grekiska öarnas laguner.
  • Runt 18.00 tar vi oss till en mysig lite strand där vi utövar yoga i solnedgången. Därefter är det middag på båten eller på en lite mysig grekisk taverna.
  • Vissa nätter sover vi i en marina andra nätter i en skyddad vik under stjärnorna.
  • Vi kommer också under veckan besöka pitoreska byar och uppleva grekiska historiska platser
  • Lördag
    Klockan 9.00 är det utcheckning. Vi kan ordna transport till flygplatsen.

Här kan du läsa mer om yoga, meditation och ayurveda: www.yogafordig.nu