Frågor & svar

Kan jag hänga med fast jag aldrig har utövat yoga?
Javisst! Vi välkommnar yoginis och yogis på alla nivåer, även dem som aldrig har utövat yoga. Yoga handlar om att acceptera och finna det som fungerar för dig och din kropp - inte om huvudstående. Alla våra klasser guidas med variation för alla nivåer och vi är lycklig att kunna stöjda den som vill prova yoga för första gången. På CAT YACHT Yogasemestern är alla välkomna att koppla av och upptäcka och uppleva en det underbart sköna med att förena kropp, sinna och själ...

Jag har aldrig seglat förut kan jag hänga med?
Att segla med på en Catamaran och yoga är ett mycket bra sätt att uppleva segling för första gången. Vi tar det lungt och följer och anpassar oss till väder och vind. Vi är på semester och vi vill ta det lugnt och navigerar max 4 timmar om dagen och resten av dagen yogar vi, äter, badar och solar. Vi segler på en Catamaran som är mer stabil, stadig och rymlig jämfört med minre båtar. Så fort vi slår av motorerna och känner vinden i seglen som drar oss framåt så är det en underbar känsla som kommer att stanna med dig för alltid. Ren njutning att kombinera vind, sol och hav, att vara ett med naturen, tillsammans med yoga.
Vår kapten är en erfaren seglare och vi kommer vara mycket säkra. Om du aldrig har seglat förut kan det vara värt och fundera över om du någon gång har varit med om att vara sjösjuk i en båt eller färja. En catamaran är mer stabil en andra båtar och framkallar ingen eller mycket liten sjösjuka i jämförelse med andra segelbåtar. Den gungar mjukt men kan ändå vara en utmaning för dem som är mycket känsliga för rörelser.


Är det ett retreat eller en semester?
CAT YACHT Yoga är vad du vill att det ska vara. Avsikten med resan är att du är på semester och vill ha roligt, koppla av och njuta men vara hälsosam på ditt sätt, tillfreds och i harmoni med ditt inre jag. Eftersom segling uppmuntra till "mindfulness" och är mycket meditativt och ger dig sinnesro, så bidrar det till an vacker förening mellan dig och naturen. Så att bo, leva och segla ger dig närvaro och avkoppling, leder till reflektion och nära känslor. Många livsbeslut har uppkommit på en segelbåt...Likväl som att ha havet som din privata pool dygnet runt är så härligt. Bara går rakt ut på morgonen och ta ett dopp. Om det är någon dag som du inte vill delta på yogaklassen så är det helt OK.

Vilken yogastil erbjuds på resan?
Yoga kommer att vara en blandning mellan Hathayoga, Yinyoga, Restorativ yoga, Vinyasa flowyoga där andning och meditation är det centrala. Vi kommer att ha en följsam morgonyoga med som väcker din kropp och sinne långsamt och kvällsyogan som är mer dynamisk och flödande men behaglig och mjuk, där du söker det sköna i dig din andning, sinn och kropp.

Vad behöver jag har med mig till yogaklasserna?
Sköna mjuka kläder att yoga i  och gärna med badkäder under så du enkelt kan ta ett dopp direkt efter yoga om du tycker det är skönt. Du behöver också en yogamatta. Det finns tunna och enkla mattor att köpa som går bra att vika och rulla ihop på resa.

Vad händer om vädret är dåligt?
Vädret i Grekland är mycket bra för segling och bjuder på varma vindar. Men vädret är inget som vi kan kontrollera. Är det så att vi inte kommer ut på havet på grund av för hård vind vilket kan hända, så stannar vi i hamn och gör utflykter till fot eller med cykel till stränder och andra sevärdigheter i området.


Kan jag resa ensam eller ha med dig en vän?
Javisst, det är en perfekt resa ensam eller resa med en vän, för att träffa nya människor och dela segel och yogaupplevelsen med. Alla på resan har har samma önskan att få segla, yoga och njuta av kultur och natur så vi delar gemensamt intresse. Det är inte många sekunder fören alla på båten är vänner och vi njuter tillsammans. På båten finns det gott om utrymme att även hitta sin egen plats att vila på om du vill ha tid för dig själv för att vila och reflektera. Vill du ha resesällskap på flyget så hör du av dig så kan vi förmedla kontakt till övriga som har bokat sig på resan.
När du bokar så meddelar du att du reser ensam. Vill du boka en egen dubbelhytt gör du en förfrågan vid bokningen om det finns möjlighet till detta. En egen hytt kostar extra och finns att tillgå i mån av plats.
Om du bokar med en vän och vill dela hytt så meddelar du detta när du bokar att du vill dela hytt med din vän som också har bokat resan och så ser vi till att ni delar hytt tillsammans.


Kan jag boka hela Catamaran yachten för mig själv och mina vänner?
Javisst det går utmärkt och vilken härligt idé. Catamaranen tar 8 passagerare förutom besättningen ombord. Du kan boka hela båten för 148 000 kr och får då rabatt på 18 500 kr. Så den totala kostnaden blir 129 500 kr för hela båten/8 personer, det vill säga 16 187 kr per person. Vill du boka hela båten kontaktar du oss på e-post vileva@telia.com. Vi ser fram emot att välkommna dig och dina vänner ombord.

Om jag är yogalärare och har en egen grupp yogisar/yoginis kan jag åka på resan då och hålla i yogaklasserna själv?
Det går utmärkt! Tänk att kunna erbjuda detta till dina yogadeltagare. Vill du åka med egen grupp och hålla i klasserna själv så bokar du hela båten och vi står för researrangemanget i övrigt samt framförandet och ansvaret för båten, och du ansvarar för yogaklasserna. Kontakta oss för offert för denna resa på vileva@telia.com -meddela även önskat datum.

Jag vill med men kan inte de datum ni erbjuder, kommer de fler resor med andra datum framöver?
Just nu är det de datum som erbjuds som gäller. Men är det så att vi får in fler förfrågningar på andra datum kommer vi troligtvis att arrangera fler veckor. Så kontakta oss (vileva@telia.com) och meddela oss när du vill åka så hör vi av oss till dig med information om hur det ser ut.